یکی از دغدغه های امروزی ساکنین هر ساختمانی تامین آب مصرفی آن است به خصوص در آپارتمان های چندین طبقه، تامین آب مورد نیاز با فشار کافی می تواند سبب رفاه آرامش ساکنان ساختمان شود، با توجه به فشار معمولی آب شهری این امر خیلی امکان پذیر نیست از این رو با استفاده از پمپ های آبی، فشار آب منتقل شده به طبقات را بیشتر می کنند. پمپ ها دارای انواع گوناگونی هستند که یکی از آن ها مدل جتی است که در این مطلب می خواهیم آن را شرح دهیم. برای تهیه جت پمپ می توانید از طریق فروشگاه اینترنتی نیکاسان اقدام نمایید.
معرفی جت پمپ
پمپ های جتی به صورت اختصاصی برای انتقال جریان آب تحت فشار کار می کنند و توانایی ارسال آب به هر مکانی را دارند، این پمپ ها دارای عملکردی چند منظوره هستند و کارایی بالایی دارند از این جهت بین افراد از محبوبیت ویژه ای برخوردار هستند. از برنامه های کاربردی این پمپ می توان به تامین آب خانگی توسط سیستم محرک از منبع آب باز یا چاه اشاره کرد، قدرت بالای جت پمپ باعث تنوع در بهره وری آن شده است. به دلیل وجود یک جفت نازل و ونتوری در داخل پمپ اصطلاح جت را برای آن ها به کار می برند، ونتوری سبب ایجاد اختلاف فشار می شود و آب توسط نازل عبور می کند، در اصل همین پدیده اختلاف فشار است که به پمپ کمک می کند تا آب را منتقل کند.
انواع جت پمپ موجود در بازار
این پمپ ها در دو نوع کم عمق و عمیق تولید می شوند، این دو پمپ با هم در عملکرد تفاوت هایی دارند، پمپ جت کم عمق این توانایی را دارد که آب را از عمق 25 متری انتقال دهد در صورتی که مدل عمیق آب را در عمق بیشتری انتقال می دهد( این عمق با توجه به مدل و توان پمپ بین 80-100متر است). جت پمپ های کم عمق دارای نازل و ونتوری هستند اما در مدل عمیق این نازل و ونتوری در یک جت کیت قرار گرفته است که همین موضوع سبب شده برای راه اندازی به دو لوله نیاز باشد تا بتوان پمپ را به پکیج انژکتور وصل کند (لوله ای که آب را بالا می برد، مکش و لوله ای که آب را به وسیله نازل و ونتوری خارج می کند، درایو).
نگهداری از جت پمپ
معمولا طراحی و ساخت این پمپ ها به گونه ای می باشد که ضد آتش سوزی هستند اما باید دقت کرد که از آن ها در برابر باد و باران محافظت شود، محیطی که می خواهید پمپ را در آن قرار دهید باید دارای تهویه مطلوبی باشد و اگر آن را در فضای آزاد قرار دادید به وسیله دو تخته چوب روی پمپ به گونه ای که هوا در اطراف پمپ جریان داشته باشد، آن را از بارش باران و نور خورشید حفظ کنید. جت پمپ ها را می توان از پلاستیک و چدن ساخت، جنس پمپ با توجه به شرکت تولید کننده آن تعیین می شود که قطعات هر دو نمونه در بازار موجود می باشند و از این بابت نگرانی وجود ندارد، هر دو جنس کارایی بالایی دارند و می توان گفت تنها تفاوت آن ها در نحوه نگهداری می باشد، دقت کنید مدل چدنی قوی تر است درنتیجه به مراقبت کمتری نیاز دارد در حالی که از مدل پلاستیکی باید مراقبت ویژه شود تا ضربه ای به آن وارد نشود. روی دستگاه پمپ آب جتی سوئیچی قرار دارد که به وسیله آن می توان محدوده فشاری را کنترل کرد، این سوئیچ برای تنظیم فشارهای مختلف پمپ است که تنظیم آن بسیار با اهمیت می باشد.