از همان ابتدا که انسان ها به این نتیجه رسیدند که برای مصرف آب باید آن را از زیر زمین بکشند بالا ایده ساخت و تولید پمپ ها به ذهن بشر خطور کرد، یکی از این پمپ ها که کاربرد بسیاری دارد پمپ کف کش می باشد و همه کارهایی که در گذشته با دلو انجام می شد امروزه با استفاده از این پمپ انجام می شود. این پمپ ها در انواع مختلفی موجود هستند که با هم تفاوت هایی دارند و با توجه به تفاوت ها می توان آن ها را در دسته بندی های زیر تقسیم کرد:
- کف کش ساده
- کف کش فلوتر دار
- کف کش آب از رو
- کف کش آب از بغل
- کف کش تک فاز
- کف کش سه فاز
- کف کش خازن داخل و ...
با توجه به تنوعی که پمپ های کف کش دارند انتخاب محصول مورد نیاز کمی دشوار است و بهتر است قبل از خرید از کارشناسان خبره نیکاسان که در این زمینه حرفه ای می باشند، مشاوره و مشورت گرفت.
اجزا تشکیل دهنده پمپ کف کش
بهتر است با اجزاء یک پمپ کف کش آشنایی داشته باشید از این رو به معرفی نام آن ها می پردازیم :
- پروانه
- الکتروموتور
- محور
- حلزون
- درزگیر مکانیکی
- کابل
- دیگر متعلقات وابسته
جنس بدنه پمپ ها می تواند از استیل، چدن، آلومینیوم یا پلاستیک باشد که با توجه به نوع کاربرد آن انتخاب می شود.
استفاده از پمپ کف کش
از موارد کاربرد پمپ کف کش می توان این موارد را شرح داد: آبیاری مزارع، مصارف خانگی، پمپ چاه آب، انتقال سیالات غذایی و دارویی، انتقال آب مخزن و استخرها، تخلیه پساب فاضلاب ها، انتقال آب تمیز و تخلیه پساب ناشی از باران. همانطور که گفته شد این پمپ به وسیله نیروی گریز از مرکز کار می کند و این نیرو آب را به سمت مخالف پرتاب می کند. با توجه به تعاریف بالا و کاربردهایی که از پمپ کف کش نام بردیم می توان دریافت که داخل آب قرار می گیرد. طریقه نصب و کار با این پمپ ها بسیار راحت است و شامل مراحل زیر است:
ابتدا باید استرینر پمپ را ببندید، استرینر در برخی از پمپ ها ثابت و برخی دیگر متحرک است و در صورتی که متحرک باشد این قابلیت را دارد که اگر آشغالی داخل آن رفت بتوان آن را خارج کرد، در برخی موارد استرینر یا صافی پمپ باز می باشدکه باید آن را ببندید.
یک طناب که طول آن از عمق مکانی که می خواهید پمپ را به کف آن برسانید بیشتر باشد به دستگیره پمپ گره بزنید.
شیلنگ را به دهانه خروجی کف وصل کرده و با یک بست فلزی یا پلاستیکی محکم نمایید(بهتر است از شیلنگ آتش نشانی یا شیلنگی که منعطف باشد استفاده کنید)
با استفاده از طناب پمپ را به منبعی که می خواهید آب آن را انتقال دهید بفرستید، بهتر است از طناب استفاده کنید تا سیم زیرا سیم می تواند خطرناک باشد و امکان اتصال و قطعی سیم وجود دارد که تمام آب را حاوی جریان برق می کند.
سیم برق دستگاه را به دوشاخه بزنید و اجازه دهید پمپ شروع به کار کند.
پمپ کف کش چگونه کار میکند
پمپ کف کش یکی از انواع پمپ های سانتریفیوژی می باشد که کار آن ها به وسیله یک موتور الکتریکی با به حرکت در آوردن پمپ و افزایش انرژی جنبشی سیال انجام می شود که فشار سیال خروجی به میزان چرخش پروانه ها بستگی دارد، کاربرد این پمپ ها معمولا برای پمپاژ آب های تمیز و بدون لجن یا لجن است.
همانگونه که در بالا گفته شد کار با این دستگاه آسان می باشد فقط باید پمپ مناسب با کار خود را انتخاب نمایید و اگر حجم آبی که می خواهید انتقال دهید زیاد است بهتر است هر یک ساعت یک بار به مدت 10 دقیقه پمپ را خاموش کنید.