کولر آبی یکی از وسایل سرمایشی است که طرفداران بسیاری دارد و در بیشتر مکان ها قابل استفاده است. این دستگاه از چندین قطعه ساخته شده است که مهم ترین آن ها موتور است. در واقع موتور کولر آبی به راندمان دستگاه کمک می کند و سبب بازدهی آن می شود. در برخی موارد ممکن است موتور کولر آبی دچار مشکل شود و عملکرد صحیحی از خود نشان ندهد در این مواقع از اصطلاح قفل شدن موتور استفاده می کنند. قفل شدن موتور کولر آبی دلایل مختلفی دارد که افراد متخصص در این زمینه می توانند با بررسی کولر علت اصلی آن را پیدا کنند و برای حل آن اقدام کنند. برخی از دلایل مهم قفل شدن و کار نکردن موتور کولر آبی شامل شل شدن تسمه کولر، خراب بودن واترپمپ، اختلال در دور موتور، قطع بودن فاز نول و اصلی کولر، اتصالات غیر اصولی و ... است. همچنین شما عزیزان می توانید برای دریافت مشاوره خرید کولر پلیمری با کارشناسان مجرب نیکاسان تماس بگیرید و پاسخ تمامی سوالات خود درباره این محصول را از مشاورین ما جویا شوید.
علت گیرپاژ موتور کولر آبی
لغت گیرپاژ در واقع همان معنی قفل کردن را دارد و زمانی که صحبت از گیرپاژ موتور کولر آبی است یعنی موتور طبق روال کاری قصد چرخیدن دارد اما به دلایل خاصی نیرویی اجازه این کار نمی دهد و مانع عملکرد صحیح موتور می شود. همانطور که در بالا اشاره شد دلایل بسیاری وجود دارد که به صورت مستقیم و غیر مستقیم سبب گیرپاژ موتور کولر آبی می شوند که با بررسی و سرویس کولر تا حد زیادی این مشکل حل می شود. در واقع قبل از قفل شدن موتور با یک بررسی ساده می توان از این عمل جلوگیری کرد. دلایل اصلی گیرپاژ موتور کولر آبی شامل موارد زیر هستند
- عدم روغن کاری یاتاقان
- سفت بودن تسمه
- سفت بودن بوشن و بلبرینگ های موتور
- سفت بودن فولی متصل به موتور
- داغ شدن موتور به دلایل خاص
- خراب شدن خازن موتور
- ورود آب به بخش های برقی کولر و ایجاد اتصالی در سیم پیچی
- قطع و وصل شدن مداوم برق
- خراب بودن کلید یا ترمینال داخلی کولر
- سیم کشی غیر اصولی کولر و موتور کولر
- گرم شدن زیاد هوا و محل نصب کولر
- سفت بودن حلزونی و شفت
- زنگ زدگی
- کارکرد طولانی کولر
- و ...
اکثر دلایل گیرپاژ هنگام سرویس شدن از بین می روند اما به طور کلی نمی توان از این عمل جلوگیری کرد زیرا برخی ایرادها کاملا نهفته هستند و پیدا کردن آن ها ممکن است سخت باشد از این رو برای سرویس کولر آبی از فراد ماهر و با تجربه کمک بگیرید تا تمامی ایرادهای کولر و موتور را شناسایی کند و از قفل شدن موتور جلوگیری نماید. در واقع در فصل گرما و زمان استفاده از کولر بهتر است به صورت ماهانه از آن بازدید کنید و روغن کاری آن را چک کنید با این کار تا حد زیادی از قفل کردن موتور کولر جلوگیری خواهید کرد.
سوختن موتور کولر آبی
اگر موتور کولر دچار مشکل شود و به آن رسیدگی نشود پس از گذشت مدتی خواهد سوخت. در واقع دلایل بسیاری وجود دارد که سبب سوختن موتور کولر آبی می شود که برخی از آن ها دلایل اصلی گیرپاژ کردن موتور نیز هستند و در صورت نادیده گرفتن منجر به سوختگی موتور می شوند. از دلایل سوختن موتور کولر آبی می توان به عدم تعویض پوشال، اختلال در پمپ آب، اتصال اشتباه سیم پیچ ها، سفت بودن تسمه موتور، اندازه غیر استاندارد اتصالات سیم پیچ ها و ....اشاره کرد. بهتر است قبل از سوختن یا گیرپاژ کردن موتور کولر با روش های ساده ای مانند سرویس و بازدید مرتب از بروز این مشکلات جلوگیری کنید. یکی از نکات مهم که می تواند تا حد زیادی از بروز این مشکلات جلوگیری کند محل نصب کولر است، در واقع کولر را باید در مکانی نصب کرد که نور خورشید به صورت مستقیم با آن برخورد نداشته باشد و با استفاده از محفظه مخصوص از گرم شدن زیاد محل نصب کولر جلوگیری کرد.