با فرا رسیدن فصل گرما بسیاری از افراد به دنبال راه های مناسب برای خنک کردن فضای خانه و محیط کار خود هستند. در این بین سوالات زیادی در خصوص کیفیت و مزایای انواع کولر مطرح میشود. به طوری که خیلی ها نمیدانند که کولر آبی برای آنها مناسب است یا کولر گازی؟ برای پاسخ به این سوال در این مقاله از نیکاسان، ابتدا باید شرح حالی از کولر آبی و گازی بیان کرد و مزایای آنها را با یکدیگر مقایسه نمود. سپس با توجه به بودجه و تمایل خود میتوان گزینه ایدهآل را انتخاب کرد.
مقایسه کولر آبی سلولزی با کولر گازی
کولر سلولزی در واقع همان کولر آبی است؛ با این تفاوت که در کولر سلولزی به جای پوشال از پدهای متراکم سلولزی استفاده شده است. پدهای سلولزی مجموعهای از لایه های نازک، منظم و موج داری هستند که از جنس سلولز درست شده و جایگزین پوشال شدهاند. این امر موجب شده است تا در خرید پوشال صرفه جویی شود؛ زیرا پدهای سلولزی طول عمر بیشتری نسبت به پوشال داشته و آب را به خوبی در خود جذب و هوای خنک و مطبوع را به فضای داخلی انتقال میدهند. قطعات تهویه و ترموستات هوشمند به کار رفته در کولرهای سلولزی باعث شدهاند تا میزان باد خنک افزایش یابد. همچنین، دیگر خبری از جذب باکتری و آلودگی های هوا توسط پوشال ها نبوده و هوایی پاک و عاری از هر گونه میکروب وارد محیط میشود.
کولرهای گازی تجهیزاتی برای جذب هوای گرم و تبدیل آنها به هوای سرد از طریق فرایند تبخیر مایع مبرد به گاز هستند. این کولرها نیازی به پوشال یا پد سلولزی نداشته و در داخل خانه یا سایر اماکن نصب میشوند. این دستگاه ها از یک کمپرسور جهت متراکم کردن گاز مبرد، یک بخارکننده برای جذب هوای گرم، یک شیر انبساط و یک کندانسور بیرونی برای سرد کردن هوا تشکیل شدهاند. از مزایای کولرهای گازی میتوان به کاهش مصرف برق، عدم سر و صدا، عدم نوسان جریان برق و تنظیم هوای پایدار اشاره کرد. بزرگترین مزیت کولرهای گازی نسبت به نمونه های آبی تنظیم خودکار دمای محیط است. این کولرها را میتوان در حالت تنظیم دمای خودکار قرار داد و بدون هیچگونه دخالتی دما را خنک کرد.
در ادامه مهمترین مزایا و معایب کولرهای آبی سلولزی و گازی را به شما معرفی خواهیم کرد.
مزایا و معایب کولر آبی سلولزی
مزایای کولر سلولزی:
- قیمت ارزان
- مناسب برای محیط های خشک و گرم
- نگهداری و سرویس کم هزینه
- عدم تولید گازهای گلخانهای
- در دسترس بودن لوازم یدکی با قیمتی ارزان
معایب کولر سلولزی:
- کاهش میزان انتقال سرما با گرم شدن هوا
- مصرف آب زیاد
- ورود هوای نامطبوع از طریق کانال کولر
- مناسب نبودن برای مناطق شرجی
- عدم داشتن قابلیت تنظیم خودکار دما
- ورود گرد و غبار به خانه
مزایا و معایب کولر گازی
مزایای کولر گازی:
- تولید صدای بسیار کم
- کنترل دمای محیط
- خنک کردن محیط در کمترین زمان
- دوکاره بودن؛ تولید گرما در زمستان و تولید سرما در تابستان
- عدم نیاز به کانال کشی هوا
- ظاهری زیبا
معایب کولر گازی:
- قیمت گران
- هزینه نگهداری و سرویس گران
- مصرف انرژی بالا
- نامناسب برای مناطق گرم و خشک به دلیل نبود رطوبت
- تولید گازهای گلخانهای
- قطعات گران
همانطور که مشاهده کردید هر کدام از این کولرها معایب و مزایایی دارند که در برخی از موارد از یکدیگر پیشی میگیرند. اما، با یک حساب سرانگشتی به دلیل قیمت مناسب کولرهای آبی سلولزی و هزینه نگهداری ارزان با توجه به شرایط اقتصادی حاکم میتوان آنها را گزینه مناسب تری برای خرید سیستم سرمایشی دانست.